Столичні поліцейські врятували тримісячного цуценя від жорстокої власниці, яка била його і поїла горілкою. Про це повідомили в ГУ Нацполіції Києва.

У лютому 2023 року інспектори з протидії домашньому насильству Подільського управління поліції отримали виклик про конфлікт між сусідами на вулиці Іжакевича. Розібравшись в ситуації, поліцейські збиралися вже йти, коли в захаращеній кімнаті заявниці почули скиглення і помітили серед розкиданих речей маленького цуценя. Тварина тремтіла і виглядала наляканою. У квартирі поліцейські не знайшли ні корму, ні інших продуктів і речей для цуценя.

На питання правоохоронців, чому собака знаходиться в такому стані, жінка відповідати відмовилася.

Від сусідів поліцейські дізналися, що власниця тварини постійно влаштовує сварки, знущається над цуценям, прив'язує його до батареї і б'є, а крім того – морить голодом. Тварину підгодовували жалісливі сусіди. Також з'ясувалося, що господиня поїла цуценя горілкою.

Правоохоронці вилучили тварину та передали ветеринарам. На господиню собаки поліцейські склали адміністративний протокол. Суд оштрафував жінку на 3400 гривень і виніс рішення не віддавати їй цуценя.

У клініці цуценяті стало погано: у нього виявили інфекцію. Лікарі допомогли відшукати потрібну вакцину, яку купили поліцейські. Собаку вдалося виходити. Коли цуценяті стало краще, один з поліцейських забрав його собі.