У Києві правоохоронці викрили чотирьох вихователів корекційного дитсадка, які знущалися над вихованцями. Про це повідомили в ГУ Нацполіції Києва.

Встановлено, що у дитсадку серед "методів" виховання практикувалося фізичне та психологічне насильство над дітьми: персонал закладу систематично вчиняв щодо вихованців насильницькі дії.

"За невиконані завдання фігурантки закривали дітей в шафі, наступали ногами на руки, висміювали і ображали дитину в присутності інших дітей, змушували стояти тривалий час в незручному положенні, придушували, застосовували больові прийоми, обмотували скотчем і закривали рот рушником", - розповіли в поліції.

Правоохоронці зазначили, що такими "методами" працівниці дитсадка навчали вихованців, які через особливості свого фізичного розвитку не могли розповісти про це батькам.

Вартість перебування в даному дитячому садку становила від 8 до 15 тисяч гривень.

Правоохоронці провели обшук за адресою розташування закладу та місцем проживання директора, за результатами якого вилучили речові докази злочинної діяльності фігурантів.

За тортури за попередньою змовою групою осіб фігуранткам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі. Участь працівників установи в знущанні над дітьми встановлюється.