Правоохоронці виявили мешканку столиці, яка підозрюється в тому, що здавала співробітнику ФСБ РФ місця дислокації українських військових. Про це повідомили в Київській обласній прокуратурі.

За процесуального керівництва прокуратури мешканці столиці повідомлено про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації щодо розташування об’єктів ЗСУ в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). За даними слідства, підозрювана здійснювала фото- та відеозйомку об’єктів, на яких розміщувалися підрозділи Збройних Сил України на території Києва та Київської області. Цю інформацію вона передавала співробітнику ФСБ РФ. Отримані дані ворог використовував для координації дій військових РФ щодо корегування ракетних та авіаційних ударів по цих об’єктах.

Затримано громадянку безпосередньо під час зйомки військової частини. За результатами обшуків виявлено і вилучено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку. До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Ранее сообщалось, что правоохранители выявили женщину, которая занималась коллаборационистской деятельностью на территории временно оккупированной Луганской области. Следствием установлено, что подозреваемая, в условиях военного положения, приняла предложение представителей вооруженных сил РФ и была назначена в незаконное учреждение “почта ЛНР“ на одну из руководящих должностей. В дальнейшем подозреваемая неоднократно публично призывала к сотрудничеству с войсками РФ и трудоустройству всех желающих в указанное незаконное учреждение.