У п'ятницю, 14 квітня, тимчасово зупиняли рух поїздів зеленою гілкою метро. На станції "Дружби народів" на колію впав пасажир, повідомили у прес-службі столичної підземки.

"За попередньою інформацією, вранці на станції метро "Дружби Народів" на колію раптово впав пасажир. Через це на зеленій гілці підземки тимчасово зупиняли рух потягів. Чоловіка дістали та передали медикам, які його госпіталізували до лікарні. Обставини події встановлюються", – розповіли в пресслужбі.

Як уточнили в КМДА, інцидент трапився о 7:10, через що протягом 30 хвилин було обмежено роботу метро на зеленій лінії. Були зачинені на вхід станції "Печерська", "Дружби народів", "Видубичі" й "Славутич".

Як допомогти пасажиру, який упав із платформи на колію в метро

По-перше: обов'язково повідомте про інцидент черговому станцією.

По-друге: якщо той, хто впав, намагається сам повернутися на платформу не сходами, що біля електронного табло - ні в якому разі не подавайте йому руку: якщо його вдарить струмом від контактної рейки - вас вдарить разом з ним. Зніміть куртку, кофту, пальто і подайте один кінець одягу людині на рейках. Так ви допоможете йому вибратися.

Пам'ятайте, що під землею поїзди їдуть завдяки електротязі. Вагони їдуть двома звичайними ходовими рейками, а збоку, під платформою, є ще третя рейка - контактна, з електрикою. Зазвичай така рейка пофарбована в жовтий або червоний колір, з напругою 825 вольт. І наближатися до цієї рейки категорично заборонено.