За інформацією Укргідрометцентру, у Києві та трьох районах області очікується підтоплення територій.

"13 та 14 квітня внаслідок пропуску весняної повені через Київську ГЕС на річці Дніпро у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області відзначатиметься затоплення територій та початкове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови та присадибних ділянок", - розповіли представники Укргідрометцентру.

У КМДА повідомили, що через сильні опади у Києві існує ризик підтоплення окремих територій приватного сектора у чотирьох районах столиці.

"Рівень водопілля цієї весни буде вищим за минулорічний і спричинений він, зокрема, підвищеним рівнем опадів. За прогнозами синоптиків у період з кінця квітня - початку травня знову очікуються рясні дощі. Очікувані максимальні рівні водопілля не несуть загрози промисловим об’єктам і житловим масивам, однак ризик підтоплень існує для окремих територій приватної та садово-дачної забудови в Голосіївському, Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах", - заначила місцева влада.

Зокрема, у столичній держадміністрації зазначили, що комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій опрацювали алгоритми взаємодії міських служб у разі затоплень.

За розрахунками Укргідрометцентру, максимальні рівні весняної повені цього року на Дніпрі можуть призвести до підтоплення прирічкових територій у міській та приміській зонах - деяких пляжів та зон відпочинку, а також деяких садово-дачних ділянок. Йдеться про такі села:

  • Осещина;
  • Погреби;
  • Хотянівка;
  • Троєщина;
  • Гнідин;
  • Вишеньки та заплави Дніпра на півдні столиці.

Можливі часткові затоплення територій на дачних масивах: Воскресенські Сади, Русанівські Сади (окремі ділянки у межах неодамбованої території), Осокорки, Позняки, Вишеньки (підтоплення прируслової зони річки та окремих садових ділянок). Можливе часткове підтоплення у межах приватної та садово-дачної забудови на лівому березі Дніпра - в районі Південного мосту, а також затоки Берковщина. Вірогідними є затоплення прируслових ділянок масиву Конча-Заспа.

Жителів, зазначених територій та тих, хто проживає поряд з водоймами, просимо врахувати прогнозні дані синоптиків та підготуватись до імовірних підтоплень: перенесіть найцінніші речі на верхні поверхи будівель або горища, вимкніть електрику/газ, усі побутові прилади, потурбуйтеся про тварин, тримайте напоготові документи та цінні речі. У випадку затоплення бути готовими до евакуації.