Столичні поліцейські затримали зловмисника, який влаштував стрілянину у дворі багатоповерхівки на вулиці Декабристів у Дарницькому районі. Про це повідомили в ГУ Нацполіції Києва.

Місцевий житель, який звернувся в поліцію, розповів, що сидів у своїй машині, припаркованій у дворі, коли до нього підійшов невідомий чоловік, якому не сподобалося, як киянин припаркував свій автомобіль.

Коли чоловік вийшов з машини, зловмисник направив у бік його авто зброю і кілька разів вистрілив. Водій відбіг подалі від стрілка і подзвонив в поліцію.

Поліцейські, оглянувши прилеглу територію, знайшли речові докази - 8 гільз біля під'їзду багатоповерхівки. З'ясувалося, що під час стрілянини на вулиці зловмисник пошкодив три припарковані автомобілі.

Стрілка затримали. Ним виявився 52-річний уродженець Черкаської області. Він був сильно п'яний. Під час обшуку в його квартирі поліцейські знайшли вогнепальну зброю з патронами.

Наразі фігурант перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За замах на умисне вбивство йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.