Мер Києва Віталій Кличко зустрівся у Стокгольмі з мером шведської столиці Карін Ваннгард. Обговорили подальшу співпрацю двох міст. Зокрема, в реалізації спільних проєктів із майбутньої відбудови Києва та в гуманітарній сфері. Про це Віталій Кличко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Зустрівся з мером Стокгольму Карін Ваннгард. Столиця Швеції – місто-побратим нашої столиці. Подякував пані Ваннгард за підтримку Києва та України. За допомогу українцям, які, рятуючись від війни, знайшли тимчасовий прихисток у Стокгольмі. Також обговорили подальшу співпрацю наших міст. Зокрема, в реалізації спільних проєктів. І з майбутньої відбудови Києва, і допомогу в гуманітарній сфері, в соціальній. Також нас цікавить досвід Швеції і фахівці з реабілітації військових і ветеранів», – написав Віталій Кличко.

Мер Стокгольму Карін Ваннгард пообіцяла, що Стокгольм і надалі підтримуватиме та надаватиме допомогу Києву й Україні. А також підкреслила, що шведська столиця високо оцінює та зацікавлена в досвіді Києва в розвитку smart-технологій у муніципальному управлінні. Домовилися мери двох міст про співпрацю і в цьому напрямі.

Уже завтра, разом із багатьма мерами українських міст, Віталій Кличко візьме участь у німецько-українській конференції муніципальних партнерств, де також запланована зустріч із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.