За дорученням мера Києва Віталія Кличка розроблено концепцію інтеграційного хабу для ВПО. Проєкт реалізують за підтримки Агентства ООН у справах біженців (UNHCR Ukraine) і благодійного фонду «Рокада», повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

За її даними, наразі у Києві зареєстровано близько 450 тисяч переселенців.

Одним із ключових завдань хабу є створення для них комунікаційної платформи, зокрема для осіб із міст, що перебувають на окупованих територіях або територіях, де точаться бойові дії. У майбутньому це стане місцем їх постійної комунікації з владою, між собою та зі своїми громадами.

Марина Хонда зазначила, що основними цілями проєкту є формування безпечного соціального середовища, інтеграція вразливих груп у приймаючу громаду, сприяння взаєморозумінню та солідарності, надання можливостей для розвитку й самореалізації, а також забезпечення освітньої, психосоціальної, медичної та юридичної підтримки.

Хаб облаштують у двоповерховій будівлі на Харківському шосе, 4-А. Приміщення повністю обладнають для проведення понад 20 різних активностей. Підготовчі роботи на території хабу розпочнуть у вересні 2024 року.