У парку “Позняки” відбудеться презентація книги “Невідомі периферії Києва. Південне Лівобережжя“ про історію розбудови Дарницького району столиці. Авторами книжки є відомі краєзнавці та києвознавці, дослідники історії й архітектури столиці Семен Широчин та Олександр Михайлик. Про це повідомили у Київраді.

Серія “Невідомі периферії Києва“ розповідає про історію розбудови колишніх київських околиць, які вже давно сприймаються як органічні частини міста.  

“Книга "Невідомі периферії Києва. Південне Лівобережжя" охоплює простір сучасного Дарницького району, розташованого на південь від залізниці. У роботі над книгою було використано історичні карти та космічні знімки, а також рідкісні архівні фотографії, багато з яких друкуються вперше. Особлива увага приділена процесу формування сучасної забудови, проаналізовані проекти житлових районів та генеральні плани. Книга буде цікавою архітекторам, історикам, києвознавцям, лівобережним і правобережним мешканцям столиці“, – зазначають у Київраді.  

Депутат додав, що в умовах війни популяризація історичної та культурної спадщини української столиці має особливе значення задля боротьби з російською пропагандою та фальсифікацією історичних фактів. 

Презентація книги відбудеться 15 вересня (початок о 18:30) в парку “Позняки“ біля фонтану “Груша“.