Столичні правоохоронці затримали наркоділків. Взамін на наркотики товариш надавав зловмиснику житло, в якому  чоловік продавав заборонені  речовини своїм клієнтам. Про це повідомили 13 вересня в поліції Києва.

У ході реалізації оперативної інформації співробітники карного розшуку відділу поліції №1 Святошинського управління поліції викрили місцевого мешканця за підозрою у збуті наркотичного засобу – метадону. 36-річний зловмисник організував у квартирі знайомого наркокрамницю, де поліцейські провели обшук. Як розповів начальник територіального відділу поліції №1 Микита Довгань, правоохоронці провели оперативні закупки та затримали наркоторговця.

“З’ясувалось, що замість орендної плати, чоловік розраховувався із товаришем наркотиком та збував із його оселі заборонені засоби постійним клієнтам. З помешкання ми вилучили нарковмісні пігулки і так званий вуличний метадон. Усі заборонені речовини направили на проведення експертного дослідження”, - повідомили в поліції.

Розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Затриманому судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою.