Столиця готується до наступного опалювального сезону в посиленому режимі, враховуючи всі обставини воєнного стану. Попри критичний стан із фінансуванням та постачанням матеріалів комунальні служби міста планово провели гідравлічні випробування теплових мереж і замінили майже 20 км найбільш аварійних ділянок. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

“За 3 роки ми здійснили великий обсяг капітальних ремонтів на ТЕЦ (на суму близько 550 млн грн), розпочали реконструкцію заводу “Енергія“ та замінили 360 км мереж (це 10% від тих мереж, які не оновлювали понад 60 років). Важливо, що це було комплексною модернізацією і дозволило зменшити на 10% аварійність мереж та на 5% – теплові втрати“, – зазначив Віталій Кличко.

Київ готується до зими в умовах воєнного стану, всі необхідні роботи на завершальній стадії і кияни будуть забезпечені необхідними послугами.

“Також важливо, що місто цього року залучило кредит ЄБРР у 140 млн євро на комплексну модернізацію системи київської теплоенергетики. Крім того, ми активно впроваджували технології енергозбереження у різних напрямках. Наприклад, місто започаткувало програми співфінансування, що дозволило виконати термомодернізацію понад 1000 житлових будинків. Столиця спрямувала на це 1,1 млрд грн, а мешканці будинків – 350 млн грн. Економія на сплаті за тепло в окремих будинках перевищила 70%. Загалом ми вже втілили 1 200 енергоефективних проектів і продовжимо цю масштабну програму“, – повідомив Віталій Кличко.

За словами мера Києва, гідравлічні випробування в столиці вже на фінальній стадії. Тепловики ліквідували 1 700 пошкоджень тепломереж і активно відновлюють гаряче водопостачання мешканцям столиці.