Цього року із бюджету столиці планується виділити понад 1,1 млрд гривень на амуніцію та радіостанції військовим ЗСУ, прикордонникам та поліції. Частину коштів спрямують на ремонт військової техніки.

Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив в ході пленарного засідання II сесії IХ скликання Київської міської ради 13 липня. 

“В нинішніх складних умовах ми робимо все можливе для життєзабезпечення нашого міста – належного утримання інфраструктури, підготовки до опалювального сезону, для допомоги нашим ветеранам-захисникам та їхнім родинам, внутрішньо переміщеним особам, яких в столиці сьогодні майже 400 тисяч. Ми також допомагаємо Збройним силам. Минулого року на фінансування сил безпеки та оборони Києва з нашого бюджету було профінансовано майже 850 млн гривень, а від початку цього року – 350 млн. На цей рік заплановано виділити понад 1,1 млрд гривень з міського бюджету. Ці кошти будуть спрямовані на закупку військової форми, бронежилетів, касок, дронів, радіостанцій, ремонт військової техніки”, – заявив Кличко.

Він також зазначив, що місто передає на передову бійцям допомогу, яку отримало від міжнародних партнерів. Зокрема, на фронт вже передано автомобілі, дрони, системи Starlink, генератори, аптечки.