У столиці триває підготовка господарства до опалювального сезону. На завершальній стадії – проведення гідравлічних випробувань теплових мереж та обладнання. Це дозволило виявити та усунути майже 1 700 аварійних ситуацій, аби запобігти їм узимку. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що всі комунальні служби готуються до зимового періоду в посиленому режимі, а міська влада здійснює системний контроль за цією роботою, проводячи інспекції та перевірки на місцях.

“Проведення гідравлічних випробувань – тривалий і складний етап підготовки до зими, без якого енергетики поки не можуть обійтися. Вони, на жаль, супроводжуються необхідністю тимчасового відключення послуги гарячого водопостачання, за що ми приносимо вибачення перед киянами. Однак саме ця робота дозволяє в рази зменшити аварійність мереж під час опалювального сезону”, – пояснив Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА зауважив, що зараз активно відновлюється робота теплових джерел після регламентних робіт, як і постачання гарячої води людям.

Також нагадаємо, що у Києві проводять інспекції стану системи електропостачання, що виконує функції резервної для обігріву помешкань. Вже здійснені такі перевірки в Оболонському, Святошинському та Печерському районах.