У столиці правоохоронці викрили двох торговців зброєю. Поліцейські вилучили речові докази злочинної діяльності фігурантів – 15 одиниць зброї, понад 6 000 набоїв різного калібру, гроші та бланки з печатками, що дають право на носіння вогнепальної зброї. Про це 12 липня повідомили в поліції Києва.

Розпочатого розслідування за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, задокументували незаконну діяльність двох чоловіків). Затримані уродженці Київської області 1974 та 1996 років народження.

Поліцейські встановили, що двоє чоловіків вирішили збагатитися на незаконному продажі зброї, представляючись працівниками правоохоронних органів. У ході документування злочину співробітники поліції вилучили у порушників 13 автоматів АК-74 та близько 3 000 патронів, які вони намагались продати за 20 тисяч доларів США. За місцем проживання 48-річного фігуранта слідчі виявили ще дві одиниці зброї та близько 3 000 набоїв різного маркування.

Окрім того, виявлено фіктивні бланки з печатками, що дають право на носіння вогнепальної зброї та гроші. Вилучене правоохоронці направили на проведення експертного дослідження. Також вилучено автомобілі, на яких пересувались зловмисники та які використовувались як засоби вчинення кримінальних правопорушень.

На даний час поліцейські встановлюють й інших осіб, які можуть бути причетні до діяльності злочинної групи та канал постачання зброї і набоїв.