Речник Повітрянх сил Юрій Ігнат пояснив, що Росія посилено атакувала Київ протягом травня із пропагандистською метою. Їм потрібно було показати власному населенню хоч якісь результати так званої "СВО", розповів речник Повітряних сил в інтерв'ю для "УП". 

"Ракетні обстріли Києва в принципі ніколи не зупинялися. Це – серце України. Тут багато стратегічних об'єктів, які цікавлять ворога: і органи держвлади, і різні держінституції, і банківська система, і гідротехнічні споруди", - пояснив Ігнат. 

"Пропагандистська мета надзвичайно важлива. Вони не досягли бажаного ефекту на східному напрямку: Бахмут їм вдалося знищити, але не взяти. Вони зазнали фактично нищівних втрат у техніці і в живій силі. Наступальні дії закінчилися, вони перейшли до активних оборонних дій. Таким чином їм треба щось продемонструвати власному населенню. Їм потрібно, щоб у Києві щось горіло, щось палало. Особливо їх цікавить Patriot, який прийшов в Україну і який показав свою ефективність. Їм треба показати перемогу російської зброї над американською", - зазначив речник Повітряних сил.

Сили протиповітряної оборони знищили в повітряному просторі над Києвом у травні 7 ракет "Кинджал", 13 балістичних ракет "Іскандер", 65 крилатих ракет Х-101, Х-555 та "Калібр". Про це 5 червня в Telegram повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації.

За даними КМВА, знищили 169 безпілотників, які випустили російські військові.