В Києві завдяки роботі підрозділів ППО за понад два останні місяці жодна ворожа ракета чи дрон не долетіли до цілі. Загалом з початку повномасштабної збройної агресії РФ у столиці пролунало 740 повітряних тривог, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передає пресслужбі КМВА.

Він закликав не ігнорувати повідомлення про небезпеку.

"Від початку повномасштабної війни у Києві пролунало 740 повітряних тривог. Загальна тривалість 851 година 38 хвилин", - розповів Попко.

Він зазначив, що Україна максимально посилила та удосконалила протиповітряну оборону. 

"Наша ППО вже збиває аеробалістичні ракети типу "Кинджал". Це крім десятків крилатих ракет і численних баражуючих боєприпасів Shahed. Ніколи в історії, жодна країна світу не стикалася з такою навалою ракет різного типу. Якщо ж вдається збивати 90% і більше, це безумовно можна вважати перемогою у протиповітряному бою. Тим часом вже понад 2 місяці наші захисники київського неба працюють бездоганно - жодна ракета чи дрон не долетіли своєї цілі", - підкреслив начальник Київської міської військової адміністрації.

Водночас, він вкотре закликав громадян не знімати роботу сил ППО та не викладати відео в соціальних мережах, бо це допомагає ворогові.