Мер Києва Віталій Кличко оглянув першу партію вагонів, яку метро Києва отримало від Варшави. Загалом до кінця року польські партнери передадуть столиці 60 одиниць рухомого складу. Про це столичний міський голова повідомив у своєму Telegram-каналі.

Частину з них використовуватимуть як технічних донорів для наявних поїздів столичної підземки.

"Оглянув сьогодні першу партію - 6 вагонів метрополітену, які київська підземка отримала від Варшави як благодійну допомогу. Це стало можливим завдяки підписаному минулого року листу між столицями Польщі та України щодо безоплатної передачі 60-ти виведених з експлуатації вагонів Варшавського метрополітену", - розповів Кличко.

За словами мера, отримані вагони належать до рухомого складу серії №717, який також експлуатується і в київському метро. Насамперед вони будуть використані як технічні донори для капітальних ремонтів рухомого складу столичної підземки.

"Для Київського метрополітену це вагома допомога, оскільки 80% рухомого складу - радянського виробництва. Аналогічні вагони експлуатуються і в Варшавському метро. Ця допомога наших польських друзів забезпечить безперебійну роботу Київського метрополітену, безпеку руху поїздів та безпечне перевезення пасажирів. Постачання всіх 60 вагонів відбудеться поетапно протягом цього року. Ми дякуємо нашим польським партнерам за підтримку і всебічну допомогу!" - додав київський міський голова.