До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від медичного персоналу дитячої лікарні про те, що в палаті на третьому поверсі виявили крадія. Для перевірки інформації за вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу.

Як розповіла старша слідча Дніпровського управління поліції Валерія Шевчук, на місці події правоохоронці виявили зловмисника, який намагався викрасти з жіночого рюкзака гаманець:

«Ми з’ясували, що порушник зайшов до незачиненої палати, де на стаціонарному лікуванні перебувала жінка з дитиною. Скориставшись тим, що пацієнки не було в приміщенні він дістав із рюкзака гаманець, в якому знаходились документи та банківські картки. В цей момент до палати повернулась потерпіла з дитиною та покликала на допомогу. Слідчо-оперативна група вилучила речові докази, а ми затримали зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 42-річний уродженець Дніпропетровщини, який раніше неодноразово відбував покарання за скоєння крадіжок, грабежів та інших майнових злочинів. Ми з’ясували, що чоловік у жовтні цього року звільнився із місць позбавлення волі».

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – замах на крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, повторно. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

«Наразі, під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва, фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а суд задовільнив клопотання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Порушник аргументовано підозрюється у вчиненні аналогічних злочинів на території інших районів столиці. Досудове розслідування триває», – зазначила Валерія Шевчук.