Київська обласна військова адміністрація вирішила перевіряти процес відбудови зруйнованих росіянами об’єктів, відправляючи на місця спеціально створені для перевірок комісії. Очільник Київської ОВА Руслан Кравченко говорить, що постійний контроль адміністрації дозволить уникнути зловживань. Про те, які об’єкти стануть предметом уваги КОВА цього тижня, Кравченко вже оголосив.

Про це стало відомо з допису Руслана Кравченка у Фейсбуці.

“Усі об’єкти, які відновлюються, – на постійному контролі адміністрації. Відслідковуємо  кожний етап. Регулярно виїжджаємо на місця будівництва, спілкуємося з підрядниками та місцевими мешканцями”, – запевняє Руслан Кравченко.

За його словами, “Вже цього тижня запроваджуємо поетапне комісійне обстеження 56 об’єктів, які будуть відбудовані”.

Йдеться про багатоквартирні будинки, дитсадки, школи, укриття. 

Відновлення відбувається за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. 

Кравченко повідомив, що виїзди комісій будуть регулярним – декілька разів на тиждень за графіком і з попередженнями про виїзд на об’єкт. 

“Буде детальний розбір процесу, фіксація всіх проблем, зауважень та порушень за умови, що такі виявимо. Для оперативного реагування та усунення порушень до перевірки залучаємо всі необхідні служби. До складу комісії входять представники профільних департаментів КОВА, правоохоронних органів, технагляду, Держпраці, спостережної ради, ДТЕКу тощо. Також запрошуємо до таких перевірок народних депутатів, представників ЗМІ, мешканців будинків та громадськість”, – каже очільник Київської ОВА.