Вулицю Костянтина Заслонова у Дарницькому районі столиці перейменовано на честь загиблого Захисника України Геннадія Афанасьєва. Про це повідомили в Київській міськраді.

Геннадій Афанасьєв був відомим громадським діячем, активістом громадянського спротиву російській окупації Криму у 2014 році. За проукраїнську позицію був затриманий ФСБ та 767 днів провів у російському полоні. Після звільнення у 2016 році Геннадій Афанасьєв поселився у Києві та активно боровся за звільнення українських бранців кремля. Після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року добровольцем став до лав ЗСУ. Загинув 18 грудня 2022 року в бою з російськими окупантами поблизу Білогорівки Луганської області.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, вулиця Геннадія Афанасьєва стане частиною кримської топоніміки Нової Дарниці, доповнивши такі вулиці, як Севастопольська, Сімферопольська, Ялтинська та вулиця Ісмаїла Гаспринського.