Київ продовжує активно готуватись до наступного опалювального сезону. Поряд із плановими регламентними роботами та поточними ремонтами керуючі компанії оновлюють кількість спеціалізованої техніки для обслуговування житлових будинків. У Печерському районі придбали цього року новий аварійно-ремонтний автомобіль на базі Hyundai, установку високого тиску для прочищення каналізаційних мереж, а також автогідропідйомник. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

У грудні минулого року Київська міська рада прийняла рішення про збільшення статутних фондів керуючих компаній, що обслуговують житловий фонд столиці. Фінансування спрямовано винятково на придбання механічної снігоприбиральної техніки, спеціалізованих аварійно-ремонтних авто, установок для прочищення зливостоків, водостоків, засобів механізованого прибирання тощо.

“Важливо, щоб аварійно-ремонтні служби працювали оперативно та якісно. Адже чим більше часу їде аварійка, тим більші масштаби аварійної ситуації доведеться усувати. Всі керівники підприємств, відповідальні посадові особи повинні пам’ятати, що ми готуємось важкого зимового періоду і повинні бути максимально готові до будь-яких позаштатних ситуацій. Необхідно забезпечити належні умови роботи для двірників, водіїв тракторів, сміттєвозів, аварійних авто та інших робітників”, – зауважив Петро Пантелеєв.

Він заявив, що оновлюють техніку всі керуючі компанії, закуповують обладнання і спецавто, яких найбільше бракує: аварійки, трактори, автовишки, установки для прочищення мереж тощо.

Керуюча компанія Святошинського району вже придбала п’ять аварійно-ремонтних авто на базі Fiat, Hyundai, Ford, чотири машини для посипання доріг, два трактори з додатковим обладнанням, генератор, дві косарки і мотокосу.
 

imgbig-1 imgbig-3 imgbig