Унаслідок масованої повітряної атаки в ніч на 11 квітня російські військові повністю зруйнували Трипільську ТЕС у Київській області. Про це повідомив голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Гота, унаслідок влучань сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Працівники ТЕС, які були на зміні під час обстрілів, живі.

Вранці голова Київської ОВА Руслан Кравченко заявляв, що на одному з об'єктів критичної інфраструктури області виникла пожежа внаслідок масованої повітряної атаки з боку РФ. Пізніше Кравченко уточнив, що пожежу на об'єкті частково загасили; рятувальники, за його словами, використовують максимальну кількість техніки.

Енергетики та всі служби перепідключили мережу, завдяки чому всі мешканці Київщини наразі зі світлом. Водопостачання та водовідведення в постраждалій громаді відновлене.

Інші об’єкти житлової чи критичної інфраструктури в області не постраждали.

Мер міста Українка Київської області, де розташована Трипільська ТЕС, Олександр Туренко, уранці 11 квітня закликав містян зарядити всі пристрої й зробити запаси води. Також він нагадав, що в Українці цілодобово працюють обидва пункти незламності.