Російського офіцера судитимуть за розстріл колони в Ірпіні під Києвом. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

5 березня 2022 року російські військові 173-го окремого розвідувального батальйону та 137-го гвардійського парашутно-десантного полку захопили будівлю в Ірпіні на вул. Кричевського. Вони перевіряли людей на блокпості під час виїзду з міста. Захопивши об'єкти, окупанти встановили вогневий контроль над проїжджою частиною вулиці Кошового. На той час це була єдина дорога, якою людям можна було виїхати з міста.

Наступного дня, 6 березня, о 07:30 мирні жителі Ірпеня спробували евакуюватись на власних авто. Люди позначили написами "ДІТИ" та "ЕВАКУАЦІЯ". Колона рухалася вул. Незалежності та повернула на вул. Кошового у напрямку Житомирської траси. Коли автомобілі доїхали до ЖК "Кошовий", росіяни по них відкрили вогонь із гранатометів та стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілу шести автомобілів загинули п'ятеро людей і ще семеро, в тому числі малолітня дитина, було поранено.

Відомо, що військові РФ жорстоко поводилися з пораненими, не надавали мені необхідну їм допомогу.

До суду направлений обвинувальний акт щодо командира роти 173-го окремого розвідувального батальйону 106-ї дивізії ЗС РФ за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, поєднаним із умисним вбивством та іншими порушеннями законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).