Між Києвом та Черніговом відновили пряме автосполучення. Як повідомили в Мінінфраструктурі, півкілометровий міст через Десну було зруйновано на початку повномасштабного вторгнення РФ.

За інформацією відомства, вдалося відкрити рух першим проїздом мосту. Він дозволений усім видам транспорту в обидві сторони, а на другому проїзді продовжуються роботи.

"Відновлення транспортних шляхів на Чернігівщині - необхідна умова для захисту наших північних рубежів та нормалізації життя в громадах Чернігівщини. З моменту деокупації області весною минулого року вже облаштували 20 тимчасових переправ, капітально ремонтуємо понад 10 мостів", - заявив віце-прем'єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він нагадав, що міст через Десну був зруйнований у березні 2022 року. Тому водіям доводилося витрачати велику кількість часу на об'їзд трасою Р-69 Київ - Вишгород - Десна - Чернігів. Тепер із столиці до Чернігова можна буде доїхати за дві години.