Правоохоронці протягом останніх 8-ми місяців вилучили більше 105 тисяч одиниці зброї та боєприпасів. Про це 10 вересня повідомили в поліції Києва.

З початку повномасштабного вторгнення РФ на територію нашої держави оперативники столичного главку спільно зі співробітниками управління карного розшуку, працівниками СБУ зафіксували 351 факт незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Правоохоронцями було проведено ряд оперативних закупок та чимало обшуків житлових та нежитлових приміщень, будинків та транспортних засобів на предмет виявлення незаконної зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Загалом вилучено 105 324 одиниць вогнепальної та травматичної зброї, а також гранатомети, кулемети, автомати, пістолети, револьвери, гвинтівки, рушниці, карабіни, саморобні вогнепальні пристрої, обрізи, гранати, міни, снаряди, різнокаліберні набої та інші боєприпаси. 

Співробітники поліції встановили 142 зловмисників та затримали їх. Крім того, поліцейськими столиці у ході реалізації оперативної інформації затримано ряд осіб за вчинення резонансних кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом вогнепальної зброї та боєприпасів.

Також протягом останніх восьми місяців слідчі поліції Києва повідомили 230 особам про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 263 Кримінального кодексу України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Досудове розслідування за вказаними фактами по 121 кримінальному провадженню триває.