Столичні оперативники разом із СБУ затримали двох киян, які за вказівками російських кураторів підпалили релейну шафу на залізничній дорозі у Подільському районі. Про це повідомили в поліції Києва.

Зловмисниками виявились 22-річний та 17-річний місцеві мешканці, які вирішили підзаробити, виконавши «замовлення» від представників країни-агресора.

Правоохоронці з’ясували, що на російських кураторів кияни натрапили в соцмережі Telegram. За підпал релейних шаф на залізниці їм пообіцяли добре заплатити. Тож спільники здійснили диверсію, підпаливши релейну шафу неподалік залізничної станції. За вказівкою росіян хлопці фільмували свої дії як доказ виконаної робити на мобільні телефони.

З’ясувалось, за свої «послуги» кияни вже встигли отримати 1500 гривень авансу. Надалі фігуранти планували продовжити серію підпалів на об’єктах залізничної інфраструктури Києва.

За диверсію, вчинену за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 113 КК України), фігурантам загрожує довічне позбавлення волі із конфіскацією майна. На час слідства 22-річний зловмисник перебуватиме під вартою, а його неповнолітній товариш – під нічним домашнім арештом.