У столиці правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом знесення старовинного будинку на Подолі.  Будинок по вулиці Ярославській було знесено сьогодні,  10 серпня, поліція розслідує факт самоправства та має на меті перевірити документи власника.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

“До столичної поліції надійшло повідомлення, що за допомогою будівельної техніки сьогодні вранці було знесено будинок по вулиці Ярославській”, – йдеться в повідомленні. Зазначається, що на місці події працювала слідчо-оперативна група Подільського управління поліції.

“Правоохоронці оглянули місце події, опитали очевидців і свідків події, та наразі здійснюють заходи щодо перевірки наданих власником будинку документів”, – повідомили в пресслужбі.

Кримінальне провадження здійснюється за статтею 356 Кримінального кодексу України – самоправство. 

Нагадаємо, на вулиці Ярославській в ніч на 10 серпня забудовник зніс 200-річну садибу, яка була зразком київської житлової деревʼяної забудови ХІХ ст. Активісти зазначають, що будинок на Ярославській 13,Б  це садиба, яка є зразком першої забудови Подолу після великої пожежі 1811 року. Побудова датується орієнтовно першою половиною ХІХ ст.