У Київській міській раді планують внести зміни в Порядок надання фінансової підтримки громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості міста Києва. 

Такий проєкт рішення підтримали сьогодні, 06 липня, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції.

За словами депутата Київської міської ради, голови постійної комісії з питань освіти і науки, молоді та спорту Вадима Васильчука, визначення переможців буде проходити шляхом конкурсного відбору, для участі у якому громадські організації повинні бути зареєстровані та працювати у столиці.

«Це рішення дозволить гарантувати прозорі конкурсні засади для відбору громадських організацій, які можуть отримати фінансову підтримку з бюджету задля розвитку відповідного виду спорту, проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності серед мешканців столиці. Потрібно підтримувати громадські організації, які ініціюють організацію спортивних заходів, проводять тренерську діяльність, забезпечують участь киян та киянок у всеукраїнських змаганнях, а також займаються підготовкою спортсменів до складу збірних команд міста Києва та України. Це сприятиме забезпеченню належних умов для розвитку олімпійських та неолімпійських видів спорту, популяризації занять фізичною культурою та спортом у Києві. У тому числі дозволить надати підтримку спортивним клубам, які функціонують у формі громадських організацій», – зазначив Вадим Васильчук. 

Депутат додав, що важливо раціонально та пропорційно розподіляти кошти бюджету міста Києва на основі детального вивчення інформації про досягнуті результати роботи кожної окремої громадської організації.