Укриття в Київській області обладнуватимуть автоматизованою системою входу для безперешкодного доступу. Про це 9 червня заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє сайт КМДА.

За його словами, кодовими замками планують оснастити приблизно 3 тис. приміщень. Установлення автоматичних систем має унеможливити ситуації, коли під час тривоги люди не можуть потрапити до бомбосховища.

"Такі кодові системи вже розпочали тестувати в Дарницькому районі. І далі запровадимо їх у всьому місті", – сказав Пантелеєв.

В Україні почали масово перевіряти укриття після того, як у ніч проти 1 червня внаслідок ракетної атаки біля поліклініки в Деснянському районі Києва загинуло троє людей (серед них - дев'ятирічна дівчинка), які прийшли в укриття, але не змогли в нього потрапити. 

Поліція розпочала розслідування через закрите укриття. Затримали охоронця поліклініки та трьох посадовців. 2 червня їх повідомили про підозру: чиновників – у службовій недбалості, яка призвела до тяжких наслідків, охоронця – у залишенні в небезпеці, що спричинило смерть.