На честь українського захисника Дмитра Коцюбайла (позивний "Да Вінчі"), який 7 березня загинув в битві за Бахмут, можуть назвати одну з вулиць у центрі Києва. Відповідну петицію до Київської міськради направила українська акторка театру та кіно Ада Роговцева.

За кілька годин ініціатива зібрала більше 3,1 тис підписів з 6 тис необхідних для того, щоб її обов’язково розгляднула міська влада.

"Вулиця Німанська в Печерському районі міста Києва названа на честь річки Німан, що протікає Калінінградською областю Росії. Російські топоніми не мають бути вшановані в міському просторі столиці України. Київ повинен шанувати Героїв, які віддали життя за Незалежність України. Я пропоную перейменувати вулицю Німанську на честь легендарного комбата 67-ї окремої механізованої бригади, керівника батальйону "Вовки Да Вінчі" Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі", - зазначила Роговцева.

Дмитро Коцюбайло загинув в бою 7 березня 2023-го року, захищаючи Бахмут від російських окупантів. Його тіло покоїться на Аскольдовій могилі.

Раніше на сайті Київради була зареєстрована інша петиція №11833 , в якій пропонується перейменувати на честь Да Вінчі одну з вулиць столиці. Ця петиція на цей момент також набрала більше 5,2 тис підписів підтримки.