У столиці судитимуть чоловіка, який протягом двох тижнів скоїв вісім крадіжок з одного магазину. Про це повідомили в поліції.

Правоохоронці зазначили, що до столичної поліції на спецлінію "102" надійшло повідомлення від співробітників магазину на вулиці Гетьмана Павла Полуботка про те, що вони спіймали крадія.

Відомо, що чоловік скористався тим, що за ним ніхто не спостерігає і поклав собі до портфеля та кишень товар, що був на вітрині. Крім того, він намагався забрати 4 павербанки й картки пам’яті, 2 акумуляторних ліхтарика та 2 газових балона для заправки запальничок. Слідчо-оперативна група вилучила речдоки для проведення необхідних слідчих дій.

Поліцейські встановили, що зловмисником виявився раніше не судимий уродженець Полтавщини 1993 року народження.

"За цим фактом слідчі Дніпровського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України - замах на крадіжку, вчинену у період воєнного стану та під час досудового розслідування з’ясували, що фігурант причетний ще до семи епізодів крадіжок із цього самого магазину, які він вчинив впродовж двох тижнів. Тоді зловмиснику вдавалося викрадати побутові ґаджети та залишатися непомітним для охорони та співробітників закладу. Загалом своїми протиправними діями він наніс магазину матеріальних збитків на понад 22 тис. гривень. Зібравши необхідну доказову базу, слідчі територіального підрозділу за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури Києва повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 - крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, ч. 4 ст. 185  - крадіжка, вчинена повторно, в умовах воєнного стану та ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України - замах на крадіжку, вчинену повторно, в умовах воєнного стану. Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінальних проваджень разом з обвинувальним актом до суду для розгляду справи по суті. За скоєне фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі", - розповіли у поліції.