Названо найбільш популярні, а також рідкісні та незвичайні Імена, які кияни використовували для новонароджених у 2022 році. Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції оприлюднило перелік імен, якими кияни та жителі області називали своїх дітей.

У столиці найчастіше своїм новонародженим дочкам батьки давали імена Софія, Поліна, Вікторія, Єва, Анна, Марія. Хлопчикам - Марк, Олександр, Максим, Матвій, Артем.

У Київській області самими популярними жіночими іменами виявилися Анна, Анастасія, Вероніка, Вікторія, Єва, Марія, Поліна, Соломія і Софія. Чоловічими популярними іменами були Андрій, Артем, Богдан, Владислав, Данило, Давид, Дмитро, Матвій, Марк, Максим, Назар, Олександр, Тимофій і Ярослав.

Серед рідкісних жіночих імен в Києві - Афелія, Джавеліна, Властилина, Ава, Еля, Даня, Сонія, Лалі, Лукерія, Златослава і Земфіра. Рідкісними чоловічими іменами виявилися Оріон, Граф, Кий, Кай, Славен, Гор, Авенір, Єлеазар, Данко, Явір, Даніслав, Азарій, Велеслав.

Що стосується Київської області, то в лідери вибилися такі рідкісні жіночі імена: Ауріка, Божена, Даяна, Еванджеліна, Емілі, Нарін, Ноель, Рахіль і Ясміна. Чоловічі - Арней, Вільям, Дем'ян, Лавр, Леон, Метт, Серафим, Тамірлан, Теймур.

У Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції нагадали, що ім'я та по батькові можна в будь - який час законно поміняти за бажанням обох батьків, а з 16 років-без їх згоди на власний розсуд.