У столиці перед судом постануть двоє чоловіків за крадіжку дев’яти акумуляторів з електросамокатів. Про це 9 вересня повідомили в поліції Києва.

До чергової частини Шевченківського управління поліції звернулись представники однієї зі столичних компаній із заявою про викрадення дев’яти акумуляторів з електросамокатів. Як розповів слідчий Шевченківського управління поліції Владислав Абара,  працівники поліції встановили двох чоловіків, причетних до скоєння крадіжок обладнання.

“Спільники перерізали інструментами дріт живлення електросамокату та демонтували звідти акумулятор. Під час відпрацювання району та проведення оперативних заходів ми затримали крадіїв. Це - раніше не судимі кияни 1985 та 1992 років народження. Своїми діями зловмисники завдали компанії матеріальних збитків у розмірі 33 тисяч гривень”, - повідомили в поліції.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили затриманим про підозру у скоєнні злочинів за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, скоєна в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Досудове розслідування завершено. Матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом скерували до суду.