Столичні правоохоронці затримали чоловіка, який переховувався від органів правосуддя за викрадення мопеда. Про це повідомили 8 липня в поліції Києва.

Співробітники карного розшуку столичного главку розшукали 41-річного киянина, який переховувався від правосуддя. Правоохоронці затримали чоловіка на Лісовому масиві Деснянського району столиці.

Як розповіла начальниця сектору розшуку злочинців і зниклих громадян відділу кримінальної поліції Деснянського управління поліції Юлія Тимчук, у березні минулого року чоловік скоїв крадіжку мопеда, за що йому було повідомлено про підозру.

“Потерпілий залишив свій транспортний засіб у дворі багатоповерхівки, а вранці виявив його відсутність. У ході оперативно-розшукових заходів працівники карного розшуку встановили причетного до злочину та затримали раніше не судимого киянина 1981 року народження. Слідчі вилучили мопед, а згодом повернули власнику. Фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України”, - розповіла Юлія Тимчук.

Слідчі Деснянського управління поліції завершили досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом. Обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження були передані до суду. Обвинувачений на судові засідання за повідомленням не прибував, тож за клопотанням прокурора був оголошений у розшук. Днями оперативники главку виконали ухвалу суду по затриманню обвинуваченого та доставили до його до судової зали. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.