У Києві судитимуть зловмисників, які вчинили розбійний напад на жінку. Про це повідомили в ГУ Нацполіції Києва.

У серпні минулого року в столичну поліцію надійшло повідомлення від лікарів, що біля під'їзду висотки на вулиці Калачевського вони виявили жінку без свідомості з ознаками медикаментозного отруєння.

Правоохоронцям жінка розповіла, що домовилася на сайті знайомств про побачення з чоловіком. Під час під час побачення в кафе новий знайомий непомітно додав в напій Киянки сильнодіючий препарат, після якого їй стало погано. Жінку зловмисник разом з подільником посадили її в машину. Киянка бачила, як зловмисники забирають у неї мобільний телефон і знімають з шиї золотий ланцюжок, а потім втратила свідомість.

"Надалі медики діагностували у жінки гостре отруєння психотропною речовиною", - розповіли в поліції.

Поліцейські затримали підозрюваних. Під час обшуків у будинку одного з них слідчо-оперативна група знайшла золотий ланцюжок потерпілої, а в автомобілі іншого — її мобільний телефон. Нападниками виявилися 40-річний іноземець і 59-річний громадянин України.

Матеріали справи направлені в суд. За розбій із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вчинений в умовах воєнного стану, фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.