У листопаді на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 1 263 звернення, з них 526 – щодо домашнього насильства. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час засідання Київської міської координаційної ради з питань запобігання домашньому насильству, ґендерної рівності та протидії торгівлі людьми.

«У листопаді більше 40% звернень на телефон довіри Центру були через домашнє насильство. По допомогу та підтримку звернулися 465 жінок та 61 чоловік. Також мобільні бригади соціально-психологічної допомоги надали 157 консультацій очно, телефоном та онлайн. У порівнянні з жовтнем значно збільшилася кількість консультацій щодо домашнього насильства в Голосіївському районі – на 15%, Деснянському – на 13%, Подільському – на 7%. Як і раніше, найчастіше постраждалі звертаються через фізичне насильство, проте фахівці фіксують тенденцію збільшення кількості звернень щодо економічного», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, у притулку перебували 6 жінок та 5 дітей, у кімнатах кризового реагування – 11 жінок та 8 дітей.

«Домашнє насильство – це проблема, яка не може бути вирішена силами однієї установи. Ефективна боротьба вимагає комплексного підходу, який включає співпрацю міської влади, правоохоронних органів, громадських і міжнародних організацій. Дякую всім спеціалізованим службам за ефективну роботу попри повномасштабне російське вторгнення», – наголосила заступниця голови КМДА.

Міська служба телефона довіри працює абсолютно конфіденційно, безоплатно та цілодобово за номерами:

15-00 (зі стаціонарного);
044-272-15-00 (із мобільного).
Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу в Денному центрі соціально-психологічної допомоги за адресою: вул. Райдужна, 6-А.