До столичної поліції на спецлінію 102 надійшло повідомлення від мешканки Деснянського району про те, що мешканці багатоповерхівки на вулиці Лисківська затримали грабіжника. Для документування події за вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу.

Прибувши, поліцейські встановили, що невідомий зайшов за жінкою до під’їзду та на першому поверсі, закривши їй рот рукою, намагався заволодіти сумкою з цінними речами. В цей момент, на сходовий майданчик вийшли сусіди, які зупинили злочинні дії нападника та тримали його до приїзду правоохоронців. Слідчі оглянули місце події та затримали порушника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився уродженець Київщини, 1989 року народження.

За цим фактом слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – замах на грабіж, вчинений в умовах воєнного стану. Під процесуальним керівництвом Деснянської окружної прокуратури міста Києва поліцейські повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі.

Поліція дякує громадянам за активну громадську позицію та допомогу у затриманні зловмисника.