До вибору пам'ятника на могилу потрібно підходити ґрунтовно, оскільки він має простояти не один рік, витримуючи вплив усіх зовнішніх факторів. Найкращим рішенням стануть варіанти з натурального мармуру чи граніту. Ці види гірських порід відрізняються: міцністю, надійністю, невибагливістю у догляді, різноманітністю кольорів, стійкістю до температурних коливань, високої вологості та ультрафіолетового випромінювання.

Вироби із мармуру або граніту відрізняються за ціною, яка залежить від кількості елементів. Прості моделі коштують дешевше, тому що складаються із цільної брили. Складові моделі – це комбінація будь-якої кількості частин, що відрізняються кольорами. Гірські породи тішать відтінками, тому можна реалізувати проекти будь-якої складності. З складеного ескізу розраховується вартість. Типові моделі можна купити дешевше. Є вироби середньої цінової категорії, які мають найбільший попит. Найдорожче доведеться заплатити за авторські меморіальні комплекси та елітні надгробні плити.

Також пам'ятники на могилу із природної сировини відрізняються різноманітністю каменю. Якщо велика сторона – це основа, то перед вами надгробок горизонтального розташування. Так само поширені вертикальні пам'ятники. Гранітна майстерня "Пам'ять в камені" може зробити будь-який варіант, орієнтуючись на запити клієнта. При виборі розташування необхідно провести виміри безпосередньо на місці установки. Замовити та купити пам'ятник у гранітній майстерні не займе багато вашого часу. 

В окремій категорії представлені вироби у вигляді хреста. Вони користуються великою популярністю на цвинтарях у Києві та Київській області. Причина у християнських традиціях. Раніше ставили хрести з дерева, які через вплив атмосферних опадів швидко втрачали свій вигляд. Також із натурального каменю для оформлення могили можуть використовувати додаткові атрибути, так як квітники, вази, лампадки, столики й лавки.

Підбирати атрибути для оформлення могили потрібно лише після того, як ви визначились із стилем оформлення пам'ятника. Усі елементи повинні гармоніювати між собою, створюючи завершену композицію. Якщо ви хочете втілити в реальність свій ескіз, звертайтеся безпосередньо до виробника. Гранітна майстерня "Пам'ять в камені" (сайт майстерні - https://granite-memory.in.ua/) має широку виробничу базу і штат кваліфікованих майстрів, може втілити в реальність проекти будь-якої складності. Вартість в цьому випадку розраховується після погодження проекту, підбору матеріалів та способу декоративного оформлення плити.

Фото: granite-memory.in.ua