Перший великий інвестиційний проєкт в рамках реформи управління відходами буде реалізовано в Київській області. Про це повідомили в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів.

На території Бориспільської, Броварської та Фастівської громад буде збудовано два сучасних заводи з оброблення побутових відходів. Їх унікальність - у використанні одразу декількох технологій обробки. Зокрема, здійснюватиметься переробка органічних (харчових відходів) з подальшим виробництвом біометану, а також глибоке сортування відходів з виділенням ресурсоцінних матеріалів - металобрухту, скла та пластику. 

Запланована потужність спільного заводу для Броварської та Бориспільської громад орієнтовно  становитиме 110 - 120 тис. тон відходів на рік.  У Фастівській громаді - 35 - 100 тис. тон на рік. Нові потужності можуть з'явитися вже за два роки.  

Загалом в рамках реформи управління відходами в Україні має з'явитися щонайменше 200 нових сміттєпереробних об’єктів. 

“Ми вже провели аналітичну роботу та сформували драфт плану розміщення необхідних сміттєпереробних потужностей по всій Україні. Це своєрідна мапа, на якій визначено більше 200 потенційних інвестиційних кейсів. Серед них і сьогоднішні кейси Київщини. Загалом в області планується будівництво до 10 нових підприємств. Символічно, що перший пілотний проект ми реалізуємо саме тут”, - повідомив міністр Руслан Стрілець.