Проросійський блогер-священик, який закликав убивати українців, отримав підозру за двома статтями КК України. Як повідомили в СБУ, йдеться про Андрія Ткачова.

Йому iнкримiнують наступнi статтi:

ст. 436 (пропаганда війни);
ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

За інформацією столичної прокуратури, з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну підозрюваний у своїх постах й відеоматеріалах у соцмережах підтримував дії окупантів, закликав їх вбивати мирних українців, розповідав про секретні біолабораторії та також стверджував, що "українці самі у всьому винні". Крім цього, він намагався переконати, що РФ не розпочинала війну, а навпаки завершує її та переводив провину за її початок на Майдан та українців. Також священик дякував загарбникам з усіх російських екранів за виконання в Україні "брудної кривавої роботи".

Андрій Ткачов народився 1969 року у Львові. Навчався на факультеті спецпропаганди військового інституту міноборони СРСР у Москві. З 2006 до 2014 року був настоятелем храму преподобного Агапіта Печерського на Шулявці. У 2013 році його призначили керівником місіонерського відділу київської єпархії УПЦ (МП) та ведучим на телеканалі "Київська Русь". 2014-го Ткачов втік до Москви.