ДТП сталася у вересні 2022 року на проспекті Повітрофлотському в Києві. 28-річний водій автомобіля "Мерседес" наїхав на маршрутний автобус, унаслідок чого автобус наїхав на електроопору. До лікарень було доправлено 32 постраждалих із травмами різного ступеня тяжкості, зокрема допомогу надали 5-річній дівчинці - пасажирці легковика.

Як розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Києва Анатолій Андросович, у рамках кримінального провадження було проведено низку слідчих дій і технічних експертиз:

"Встановлено, що водій автомобіля "Мерседес" перебував під дією наркотичного сп'яніння. Крім того, під час невідкладних слідчих дій із салону його транспортного засобу ми вилучили пакунок із наркотичними засобами. Порушник перевищив швидкісний режим і скоїв зіткнення з автобусом, той, своєю чергою, виїхав за межі дороги та скоїв наїзд на електроопору. Троє пасажирів автобуса дістали тяжкі тілесні ушкодження, 29 - середнього та легкого ступеня тяжкості. Серед травмованих також був неповнолітній пасажир автобуса та 5-річна дитина, яка перебувала в салоні легковика".

Слідчі поліції Києва повідомили водієві про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані наркотичного сп'яніння, що спричинило тяжке тілесне ушкодження, та за ч. 1 ст. 309 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту.

Наразі досудове розслідування завершено і правоохоронці скерували матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом за погодженням Київської міської прокуратури до суду для розгляду справи по суті. Фігуранту може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п'яти до восьми років.