Наприкінці літа поточного року, слідчі столичного главку поліції за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили іноземця, 1956 року народження, який, будучи ув’язненим за вчинення наркозлочину та перебуваючи у Київському слідчому ізоляторі організував на території Києва наркобізнес.

Як повідомив начальник відділу слідчого управління главку поліції Києва Вадим Коломієць, в ході досудового розслідування поліцейські встановили, що фігурант залучив до співпраці двох киян – чоловіка 1976 року народження та жінку 1977 року народження, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення наркозлочинів:

«Правопорушник зв’язувався зі спільниками по мобільному телефону та давав вказівки щодо придбання наркотичного засобу метадон у великій кількості та подальшої його реалізації клієнтам у столиці».

Під час обшуків у камері підозрюваного в СІЗО та за місцем проживання фігурантів правоохоронці вилучили наркотичні засоби та гроші, отримані правопорушниками від незаконного бізнесу.

Слідчі повідомили усім трьом учасникам злочинної групи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – придбання та зберігання наркотичного засобу, психотропної речовини у великих розмірах з метою збуту.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Зловмисникам може загрожувати від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.