Бориспільською окружною прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення суду щодо повернення у державну власність земельних ділянок водного фонду в адміністративних межах Вороньківської сільської ради. Про це повідомили в Київській обласній прокуратурі.

Встановлено, що у приватну власність фізичних осіб безоплатно відведено земельні ділянки площею понад 8 га для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель водного фонду. В подальшому особи оформили право приватної власності на вказані землі, вартість яких становить більше 200 млн грн. Однак, відведення земель відбулося з порушенням вимог земельного, водного та природоохоронного законодавства, оскільки зазначені землі становлять собою безіменний острів Канівського водосховища та належать до категорії земель водного фонду. Також вказана ділянка розміщена в межах ландшафтного заказника місцевого значення “Бориспільські острови”.

Реагуючи на виявлені порушення, окружна прокуратура звернулася до суду з позовною заявою. Суд підтримав позицію прокуратури та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі. На даний час земельні  ділянки  повернуто державі.