Судитимуть директора та головного бухгалтера мережі аптек, які сплачували податки в бюджет незаконного утворення ДНР. Про це 6 вересня повідомили в Київській обласній прокуратурі.

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно директора та головного бухгалтера товариства з обмеженою відповідальністю за фактами фінансування тероризму (ч. 2 ст. 258-5 КК України). 

Розслідуванням встановлено, що після окупації частини Донецької області, обвинувачені спільно з іншими невстановленими особами, з метою продовження ведення бізнесу на тимчасово окупованих територіях, здійснили перереєстрацію товариств з роздрібної торгівлі фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах. Загалом вони створили мережу з 72 аптечних пунктів, які діяли на території незаконного утворення ДНР.

У період ведення господарської діяльності на тимчасово окупованій території з вересня 2016 року по червень 2018 року вони систематично перераховували кошти до незаконних податкових органів.