Правоохоронці затримали крадія електросамокатів. Зловмисник пошкодив GPS-сигнал пристрою, поклав його до салону свого автомобіля та втік. Правопорушника підозрюють у скоєнні аналогічних злочинів на території міста Києва. Про це повідомили у Дніпровському управлінні поліції.

У червні 2022 року до Дніпровського управління поліції надійшло повідомлення від представника фірми, яка надає в оренду електросамокати про те, що невідома особа здійснила крадіжку пристрою, який востаннє було зафіксовано GPS-трекером на вулиці Шумського. Правоохоронці задокументували злочин та розпочали пошуки порушників. Поліцейські встановили особу підозрюваного та затримали його на гарячому. Зловмисник під’їхав на своєму автомобілі до електросамоката, який стояв на проспекті Павла Тичини, відрізав дроти живлення, пошкодивши таким чином геолокаційний сигнал пристрою, а потім поклав самокат до салону автомобіля й поїхав із місця злочину.

Вже через декілька хвилин поліцейські затримали чоловіка. Ним виявився 29-річний киянин, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Під час невідкладних обшуків у помешканні та гаражі затриманого, поліцейські виявили ще три викрадені електросамокати тієї ж марки. Підозрюваний розповів, що викрадав мобільні телефони з метою подальшого продажу. 

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.