Кияни виступили проти перейменування однієї з вулиць столиці на честь колишнього мера Олександра Омельченка. Петиція, опублікована на сайті Київради, набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Петицію опублікували 2 червня, а за два дні вона набрала 6 тисяч підписів.

Автор петиції Віктор Марченко пише, що Омельченко "за час свого перебування на посаді голови КМДА та міського голови завдав Києву величезних збитків"; ексмер та його команда "розірвали на дві частини трамвайну мережу міста, що стало однією із причин транспортного колапсу, який кияни спостерігають і до сьогодні".

"Саме в ті часи була зароджена концепція громадського транспорту, за якою наземним маршрутам КП "Київпастранс" відводилася другорядна роль після приватних перевізників. Не можна не згадати і про те, що саме з часів головування Олександра Олександровича тягнуться історії найскандальніших київських забудов: у Протасовому Яру, на Осокорківських озерах, на перехресті вулиць Нижній Вал і Костянтинівська", – ідеться в петиції.

Автор нагадав, що в січні 2023 року в опитуванні в застосунку "Київ цифровий" кияни проголосували проти перейменування однієї з вулиць на честь Омельченка. Але 29 травня в Київраду подали проєкт рішення з пропозицією перейменувати вулицю Павла Скоропадського на честь Омельченка, щоб уникнути дублювання, бо у столиці з'явилася нова вулиця Гетьмана Павла Скоропадського.