У новому відділенні реконструктивно-пластичної хірургії підбили результати роботи с часу відкриття. Відділення було відкрито в червні 2022 року було відкрито на базі Київської міської клінічної лікарні № 6 для надання  високоспеціалізованої медичної допомоги військовослужбовцям, уже проліковано 46 воїнів ЗСУ. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

У відділенні створено належні умови для використання сучасних мікрохірургічних методик, новітніх технологій та методів лікування, що дозволяють знизити летальність, інвалідизацію, а також кількість ускладнень після оперативних втручань.

“Сьогодні потреба в лікуванні потерпілих із наслідками бойової травми досить велика. І багато наших захисників потребують відновлення функцій органів і систем, покращення естетичного вигляду різних уражених ділянок обличчя, кінцівок, тулубу. Тож столичні комунальні клініки мають розвивати цей напрям надання медичної допомоги”, – зазначила директорка Департаменту.

Вона розповіла, що нове відділення розраховане на 30 ліжок. Хірурги, які там працюють, володіють новітніми техніками у сфері лікування військових поранень, таких як пошкодження з ураженням кісткових тканин, м’яких тканин, судин, нервів, опіки з ураженням великої площі шкірних покривів, дефекти шкіри після мінно-вибухових травм тощо. Мікрохірургічні технології, якими користуються лікарі, забезпечують збереження кінцівок, запобігають розвитку інфекційних та інших ускладнень при дефектах черевної стінки, грудної порожнини, черепа і дозволяють знизити інвалідизацію хворих, отримати добрі функціональні та естетичні результати та зменшити терміни перебування у стаціонарі.