Минулого тижня, з 29 серпня до 4 вересня, київський метрополітен перевіз 3,9 мільйона пасажирів, із них 931 тисячу – за документами пільгового проїзду. Про це інформує КП “Київський метрополітен”.

Також з 5 вересня збільшилась парність поїздів, відтак інтервали у пікові години становлять 3-4 хвилини, у міжпік – 6 хвилин. Детальний графік руху поїздів та режим роботи станцій за посиланням http://metro.kyiv.ua/node/103.

За минулий тиждень фахівці підприємства провели необхідні планові ремонтні роботи. Зокрема, замінили 26 шпал, 8 брусів на стрілочних переводах та 125 метрів рейок. Також тривають капітальні ремонти ескалаторів на пересадці “Золоті ворота“ - “Театральна“ та на станціях “Контрактова площа“ і “Лісова“.

Під час повітряної тривоги рух поїздів наземними ділянками призупиняється, а підземні станції працюють як укриття цілодобово.

Прохід на станцію у комендантську годину (із 23:00 до 5:00) під час повітряної тривоги такий:
при вході в метрополітен як укриття обов’язково мати документ-посвідчення особи;
прохід на станції для укриття забезпечують правоохоронці. Контакт поліції розміщено біля входу. Також для виклику чергового можна скористатися дзвоником біля вхідних дверей;
уночі працює той же вестибюль, що й у денну зміну.