Столичні оперативники викрили 20-річну киянку, яка зберігала небезпечний психотроп з метою збуту особливо. Про це повідомили в поліції Києва.

У ході відпрацювання оперативної інформації працівники управління боротьби з наркозлочинністю в місті Києві спільно з правоохоронцями Деснянського управління поліції викрили 20-річну мешканку столиці у збуті психотропної речовини та задокументували кримінальне правопорушення. Як розповів начальник Деснянського управління поліції Зураб Мелікідзе, поліцейські затримали наркодилерку, яка працювала на Інтернет-магазин з продажу наркотиків. Правоохоронці встановили, що киянка отримала відправлення у відділенні пошти на вулиці Лисківській, після чого на вулиці Радунській її затримали оперативники. Під час огляду речей слідчі територіального управління поліції виявили пакунок з невідомою речовиною, який був замаскований у відрі зі штукатуркою. У ході досудового розслідування експертиза встановила, що вилучене є небезпечним психотропом – мефедроном, вагою 630 грамів. Орієнтована вартість вилученої забороненої речовини за цінами чорного ринку складає 300 тисяч гривень. 

Відкрито кримінальне провадження за частиною третьою статті 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у особливо великих розмірах. За вчинення такого кримінального правопорушення законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 12-ти років з конфіскацією майна.

Поліцейські цілодобово протидіють розповсюдженню наркотиків, охороняючи громадський порядок у Києві. Під час відпрацювання території Шевченківського району столиці поблизу автовокзалу співробітники карного розшуку затримали чоловіка, у якого при поверхневій перевірці виявили чотири пакети з канабісом. Був затриманий чоловік 1985 року народження.

Крім того на вулиці Черняховського правоохоронці побачили чоловіка, який при нашій появі помітно нервував. При перевірці поліцейські виявили у нього 13 пакетиків розфасованого канабісу. Місцевого мешканця 1998 року народження на місці скоєння злочину затримали. Під час відпрацювання центральної частини міста на вулиці Михайлівській правоохоронці зупинили молодика 2002 року народження, у якого виявили амфетамін. За незаконне зберігання наркотику його затримали.