Столичні слідчі повідомили про підозру співробітнику приладобудівного підприємства за підтримку збройної агресії РФ проти України. Про це 6 липня повідомили в поліції Києва.

Слідчі столичного главку поліції спільно з оперативниками Головного управління Служби безпеки України у Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили чоловіка, який висловлював слова підтримки збройної агресії РФ. Правопорушник – це 58-річний уродженець Донецької області.

У ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що чоловік працював на одному з приладобудівних підприємств Києва. Коли почалось повномасштабне вторгнення РФ 24 лютого 2022 року фігурант почав висловлюватись в підтримку збройної агресії окупантів та виправдовував їх дії в Україні.

Громадянину повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України - виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників. Підозрюваному загрожує до трьох років позбавлення волі.